Назад к списку

Безвітряні бухти Шарм-Ель-Шейху: Топ готелів!

 Шарм-еш-Шейх (Шарм-Ель-Шейх) – курортне місто в Єгипті, що розташоване на півдні Синайського півострова та омивається Червоним морем. Місто є найпопулярнішим курортом серед українців, і причин цьому декілька:
  •  для відвідування Синайського півострову не потрібна віза (штамп Sinay only);
  • величезна кількість готелів на будь-який смак та гаманець, що створює прекрасні умови для бюджетного та luxury відпочинку;
  • постійна наявність “гарячих турів”, а отже й дешевих;доступні різноманітні тури з вильотом із Києва, Львова, Одеси, Харкова, Херсона, Кривого-Рогу, Вінниці, Дніпра та Запоріжжя! 
  • можливість комфортно відпочивати навіть взимку, і про це нижче.
       Чудовому відпочинку у Шарм-ель-Шейху навіть пізньою осінню та взимку сприяють безвітряні бухти, яких на курорті три:
Бухта Наама-Бей, Рас-ум-ель-Сід, Шарм-ель-Майя.



         Бухта Наама-БейНаама-Бей (Naama Bay) – найстаріший та найрозвиненіший район Шарм-Ель-Шейху, вважається неофіційним центром міста. Розміщений за 10 кілометрів від аеропорту. Величезне різноманіття готелів задовольнить як найвибагливішого так і найекономнішого туриста!Наама буде прекрасним місцем для відпочинку з дітьми, оскільки тут чудовий піщаний пляж, очищений від залишків коралів з пологим заходом у море. Любителям дайвінгу не варто засмучуватись, оскільки недалеко від берега є мальовничі коралові рифи!           Головна гордість Наама-Бей — однойменний піший проспект з крамницями, кафе та клубами. Щовечора тут збирається велика кількість молоді!




    Бухта Рас-ум-ель-Сід:    На відстані 19 кілометрів від Міжнародного аеропорту Шарм-ель-Шейху, між бухтами Наама-Бей та Шарм-ель-Майя знаходиться невелика, проте надзвичайно затишна бухта Рас-ум-ель-Сід (Ras Um El Sid). Це місце відоме своїм неймовірно багатим підводним світом. Саме сюди везуть дайверів, що бажають побачити коралові рифи неймовірної краси.Майже в кожному готелі є дайвінг центри та школи. Якщо плануєте відпочинок у цьому місці то рекомендуємо обов’язково спробувати зануритись з аквалангом та на власні очі побачити знамениті підводні сади та підводні печери!Пляжі тут піщані, проте вузькі, а море доволі глибоке.



Бухта Шарм-ель-Майя       Шарм-ель-Майя (Sharm el Maya) – найменша, проте, найзатишніша бухта Шарм-ель-Шейха, оскільки з трьох сторін її захищають гори, а піщані пляжі з пологим заходом в море є одними із найкращих на курорті. Вздовж усієї затоки, всього в дві-три лінії побудовані готелі на будь-який смак та гаманець.В цьому районі розміщене знамените Старе місто з справжнім східним ринком. Саме сюди їдуть за чудовим відпочинком та справжнім східним колоритом!